donderdag 18 april 2013

Studiedag interactieve beleidsplanning


Het Instituut voor de Overheid organiseert op 7 mei 2013 een Studiedag over Interactieve beleidsplanning:
Bij interactieve beleidsplanning werken, op initiatief van een overheid, maatschappelijke en overheidspartijen tijdens een intensief traject samen een beleidsplan uit. Dit soort intensieve interactie tussen burger en bestuur wordt regelmatig afgezet tegenover meer traditionele, ‘gesloten’ manieren van consultatie en participatie, zoals inspraak in een late fase van de besluitvorming en (neo)corporatistisch overleg waarbij enkel maatschappelijke toporganisaties worden betrokken. Interactieve beleidsplanning zou betere resultaten opleveren, ook in een context van conflict en protest.
Echter, uit onderzoek blijkt dat succes niet gegarandeerd is, en dat er heel wat randvoorwaarden aanwezig moeten zijn. Niet alle beleidssituaties lenen zich tot interactieve planning. Er zijn heel wat contextuele en organisatorische vereisten om de kansen op goede uitkomsten gaaf te houden.
Tijdens deze studiedag willen we inzicht bieden in het verloop, de mogelijkheden en beperkingen van interactieve beleidsplanning. Tevens formuleren we concrete handvaten met betrekking tot de organisatie van interactieve planning. We voorzien presentaties van sprekers met heel wat praktijkervaring op het vlak van de organisatie van dit soort planprocessen: wat werkt er in de praktijk? En wat werkt er niet? En waarom? Op basis van de  theoretische inzichten, onderzoeksresultaten en praktijkgetuigenissen  die tijdens de studiedag worden aangebracht, kunnen de deelnemers inzicht ontwikkelen in hoe dit soort processen (kunnen) verlopen en krijgen ze aanknopingspunten om concreet aan de slag te gaan bij de organisatie van hun eigen beleidsplanning. Voldoende inzicht in de achterliggende mechanismen van interactieve planvorming zijn immers essentieel om planprocessen ook nog ‘en cours de route’ bij te sturen met het oog op goede resultaten. Deelnemers ontvangen het Handboek Interactieve Beleidsplanning.
Meer informatie en inschrijvingen op http://soc.kuleuven.be/io/ned/vorming/studiedag/ios1305_beleidsplanning.htm

1 opmerking:

  1. Baccarat - Exotic Baccarat - The FEBCasino
    The Baccarat game 샌즈카지노 was first introduced in the United States 바카라 사이트 in the spring of 1887 in Canada. It was a type 메리트카지노 of betting on the market in Canada,

    BeantwoordenVerwijderen