maandag 5 november 2012

Studiedag Multi-Actor Governance

De studiedag over multi-actor governance "De scheidsrechter treft geen doel: de overheid als speler", georganiseerd door de OVAM in samenwerking met Cycloop was een succes! Reflectie over en uitwisseling tussen maatschappelijke initiatieven en overheidsambtenaren, in een wereld waarin sturing van alle kanten komt, stond centraal op deze studiedag.

De dag werd aan elkaar gepraat door Koen Sips (Point Consulting & Cycloop), met een keynote van Katrien Termeer (Wageningen Universiteit) over publiek leiderschap en maatschappelijke innovatie, een praktijkverhaal van Koen Wynants (Antwerpen aan 't woord) over bodemsanering in de kanaalzone van Beerse, een bijdrage over overheidsrollen door Art Dewulf (Wageningen Universiteit & Cycloop), een reeks parallelle case-presentaties door maatschappelijke initiatiefnemers die de overheid tegenkomen, en een afsluitend panel met Marc Craps (HUBrussel & Cycloop), Katrien Termeer en Jan van Damme (Instituut voor de Overheid).

Dankzij OVAM en Nele Ostyn is er al een dagcompilatie op video beschikbaar met een indruk van de hele dag:


Studiedag M-A-G I Dagcompilatie from Nele Ostyn on Vimeo.

De keynote speech door Katrien Termeer (Professor Bestuurskunde aan Wageningen Universiteit) werd algemeen gesmaakt en leverde ook stof voor discussie op. De keynote is hier ook nog eens te bekijken (deel 1 en deel 2):


Studiedag M-A-G I Katrien Termeer - deel I from Nele Ostyn on Vimeo.Studiedag M-A-G I Katrien Termeer - deel II from Nele Ostyn on Vimeo.

De presentaties van de studiedag zijn te vinden op http://www.ovam.be/jahia/Jahia/pid/2638

Geen opmerkingen:

Een reactie posten